Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering DRAMAER E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - e-boeger

Information JERNESALT - 2019

Jernesalts e-bøger

Jernesalt har efterhånden udgivet en del af sine essays og artikler fra hjemmesiden som e-bøger på Saxo.com.

Og det var meningen at en i maj-juni 2019 opdateret udgave af hovedværket "Den komplementære helhedsrealisme" skulle udbydes til salg samme sted, men Saxo.com har ændret sine retningslinjer så meget at det vanskeliggør udgivelse hvorfor jeg har valgt at udsende dette sidste budskab fra Jernesalts side direkte og omkostningsfrit her fra siden. Læserne skal blot bestille et eksemplar pr. mail til forfatteren jernesalt@newmail.dk, så sendes bogen som vedhæftet fil.

Indholdsfortegnelsen er den samme som ved 2013-udgaven, men der er tilføjet nye afsnit omtale og vurdering af flygtningekrisen 2015, #MeToobevægelsen i 2017-19, Klimaproblematikken 2018-29 og folketingsvalget i 2019 i respektive steder. Disse afsnit kan dog også læses særskilt under omtalen af bogen her på siderne klik.Formålet med udgivelsen af disse skirfter har været at samle de vigtigste ting i bekvem e-bogsform således at læserne får mulighed for at sætte sig grundigt ind i alle sider af Jernesalts komplementære eksistensfilosofi - uden at skulle finde frem til de afgørende tekster på hjemmesiden.

Hvor der i den enkelte e-bog er tale om udgivelse af flere selvstændige essays eller artikler, vil der forekomme gentagelser. Og når de ikke uden videre fjernes, skyldes det at essayene helst skal kunne læses uafhængigt af hinanden.

Opmærksomheden henledes også på at de udgivne artikler og essays ikke er skrevet af akademisk, men af eksistentiel interesse. De skal derfor - ganske som det nye værk om den menneskelige eksistens - læses eksistentielt, dvs med eftertanke og henblik på at udfordre egne subjektive meninger.

Nærmere oplysninger om den enkelte bog - med bl.a. indholdsfortegnelse - fås ved klik på bogtitlen.NB! Priserne er ændret pr. 2.1.15. på grund af at der er kommet fuld moms på bøgerne, efter at Saxo.com er flyttet fra Luxembourg til Danmark. Men lejligheden benyttes også til at justere priserne, så ikke mindst de faktiske udgifter til licenser for illustrationer til 'Højsangen' kan blive dækket ind.

af de senest udgivne e-bøger - uden den opdaterede udgave af helhedsrealismen 2019 - skal nævnes

Isaac Newton og menneskets eksistentielle udfordring (20.9.15.) - 125 sider. 25 kr.

'Højsangen om den menneskelige eksistens' (nyt og afsluttende hovedværk af forfatteren, som udkom 22.11.13.). 358 sider, rigt illustreret. Pris 100 kr.Iøvrigt foreligger følgende skrifter:

'Vilh. Grønbech - Konrad Lorenz - Kulturopgør' (kr. 25) om to af forrige århundredes største kulturpersonligheder, den danske religionsforsker Vilh. Grønbech (1873-1948) og den østrigske adfærdsker og filosof Konrad Lorenz (1903-89), der begge gjorde ubarmhjertigt og utvetydigt op med den bestående europæiske kultur og dens fatale dualisme.

'Bohr og komplementariteten' (kr. 25) indenholder essayene om Niels Bohrs filosofi og dens konsekvenser, Bohrs banebrydende filosofi ifølge Favrholdt  (23.12.10.), Modstanden mod komplementaritetssynspunktet  (13.1.11) - i lettere opdaterede udgaver.

'Virkelighedens dobbelte karakter' (kr. 25) indeholder essayene om Virkeligheden fordelt på kapitler om fysikken, tiden, rummet, livet, ånden, sproget og humoren.

'Storm P. - Latterkultur - Humor og tragedie'  omfatter essays om Humormennesket Storm P.,   Humor og tragedie  (om Vilh. Grønbechs 'Livet er et fund'),   Latterkultur  (om Mikhail Bakhtins 'Karneval og latterkultur'),   Filmen og latteren,  Du levende - glæd dig, inden død og glemsel overskyller dig,  Er humor den 6. våbenart?,  Humor i Mellemøsten,  Bladtegnere i minefelterne,  samt  Livstegn fra Klaus Albrectsen  om den venstreorienterede bladtegners liv og tegninger.

'Konsistensetik - Erling Jacobsen og Jes Bertelsen'   omfatter essays om Etik og eksistens, Erling Jacobsens moralfilosofi og Jes Bertelsens etik samt supplerende essays om Jes Bertelsens verdensbillede, Jes Bertelsens specielle bevidsthedsforskning og Jes Bertelsen på afveje angående vores globale kulturkrise. Desuden biografier om Erling Jacobsen og Jes Bertelsen.'Eksistens-psykologi for 21. årh.' (kr. 25) indeholder artikelserierne om de psykiske grundprocesser, om de psykiske fundamentalkræfter, om bevidsthedsforskning og om det kollektivt ubevidste samt artikler om 'jeget og selvet' og åndslivet m.m.

'Veje til mening og livskvalitet via helhedsrealisme' (kr. 25) indeholder artikelserien om Veje til Livskvalitet i lettere opdateret skikkelse og med tillæg af artikler om bl.a. meningen med døden.'Blicher - Grundtvig - H.C. Andersen - Carl Nielsen'   omfatter essayene om Blicher mellem drøm og virkelighed, Grundtvig som mytisk kristen og profet, H.C. Andersens angst for det kvindelige og Carl Nielsen mellem dyb enfoldig forankring og modernitet.

'Tysk romantik - Nietzsche - Og andre strømninger'   (i pdf-format)(kr. 25)om Romantikken ifølge Rüdiger Safranski, Det romantiske som åben føling med det kollektivt ubevidste, Nietzsches sjæl - sjælen der ville synge og danse, men som musikken forsvandt for og Åndelige strømninger i det 19. årh. ifølge Vilh. Grønbech.

'Frans af Assisi - Katolicismen - Johannes Paul 2.'   (kr. 25)om Den hellige Frans af Assisi, Katolicismens inderste væsen, Mariadyrkelsen - en katolsk specialitet der vidner om kønsulighed i de religiøse grundforestillinger, Det fromme menneske (om uskyld, hellighed og jomfruelighed, Pave Johannes Paul II, Pave Benedikt XVI og den nye pave Frans I.Bunuel - Abuladze - Mikhalkow og andre filmskabere omfatter essays om Bunuels dogmefilm "Mælkevejen", Abuladzes 'Anger' og Mikhalkows 'Brændt af solen', Hanekes 'Det hvide Bånd', sammes 'Amour' om kærlighed på prøve over for aldring og død og Roy Andersssons 'Du levende' og Filmisk leg med virkelighed og bevidsthedstilstande i Nolans 'Inception'.

'Lars von Trier - Bergman - Kieslowski' (kr. 25)om de tre store filmkunstnere: Lars von Trier, Ingmar Bergman og Krzysztof Kieslowski med karakteristikker og værkgennemgang.'Blake - Chagal - Carl-Henning Pedersen'   omfatter essayene William Blake's univers, Chagall - en enestående mytisk kunstner og Carl-Henning Pedersens univers samt følgende artikler om fænomenologi: Ind i kunsten - optakt til en kunstfænomenologi, David Favrholdts æstetik og En alternativ, helhedsrealistisk æstetik.

'Bjørn Nørgaard - Arne Haugen - Olaf Høst - Johan Th. Lundbye' omfatter essays om Johan Th. Lundbye - Den tænksomme og skrivende kunstner , Oluf Høst - nordisk naturpsalmist på Arken, Arne Haugen Sørensens kamp med virkeligheden, Bjørn Nørgaard - genmodellering af verden eller udveksling med verden? og Bjørn Nørgaards gobeliner på Christiansborg samt artiklen Forrykt hetz mod Bjørn Nørgaards gobeliner.

'Mozart - Mahler - Wagner' (kr. 25)om Mozarts sjæl og fascinationskraft, Gustav Mahler som mytisk skabelsesberetter og Richard Wagner: Storslået musikdramatik med stor inkonsistens - med karakteristikker, værkgennemgang og ikke mindst disse tre komponisters evner til at skabe sammenfattende musikalske myter. For Wagners vedkommende indgår også forholdet til Nietszche og Hitlers Bayreuth-dyrkelse.'Venstre, Systemskiftet og Den tredje vej' (kr. 25)indeholder artikler om Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen i perioden 1998-2013 og om det teoretiske grundlag 'Den tredje vej', herunder artikler om: Anders Fogh Rasmussens vej, mål og begrænsninger  (3.12.04.), Anders Fogh Rasmussens visioner (30.11.04.), Fogh og 29. august (2.9.03.), Anders Fogh Rasmussens exit som statsminister (5.4.09.), Formandsskiftet i Venstre (19.5.09.), Lars Løkke faldt uhjælpeligt igennem (21.10.13.) samt 'Den tredje vej' ifølge Anthony Giddens (23.7.12.), 'Den tredje vej' og New Labour under Tony Blair (27.7.12.) og 'Den tredje vej', Fogh Rasmussen og Venstre (30.7.12.).

'J.O. Krag, Helle Thorning og SF' (kr. 25)indeholder bl.a. artikler om Helle Thornings S-R-SF-regering og dens grundlag  (4.10.11.), Helle Thorning vandt statsministeriet med dårligt resultat for S og SF  (16.9.11.), Henrik Dahls store politiske desillusionering  (13.6.11.), S og SF fremlægger deres 2020-plan  (17.5.11.), Helle Thornings nye hold  (19.4.05.), Ny formand for socialdemokraterne  (13.4.05.), Frank eller Helle?  (11.3.05.), Endelig gik han, Nyrup!   (19.11.02.), Krag, standpunkterne, nederlaget og latterkoncilet samt artikler om SF en vittighed og S-SF-koalitionen en narresut  (21.3.13.), SF's nye formand og muligheder  (17.10.12.), Farcen om betalingsringen  (23.2.12.), Villy Søvndal går uden om den afgørende selverkendelse  (11.1.12.), Hilsen til SF i anledning af 50-året  (14.2.09.) ogSøvndal ny formand for SF  (28.4.05.)Bøgerne koster fra 2.1.15. 25 kroner stykket,
'Den komplementære helhedsrealisme' dog 50 kr.
og 'Højsangen om den menneskelige eksistens' 100 kr (på grund af licensafgifter på illustrationerne).

De købes direkte hos Saxo-com.
De søges under titel eller forfatternavn (Ejvind Riisgård).
Og der kan læses en kortfattet beskrivelsen af hver enkelt bog på Saxo-com.

Efter køb af en e-bog på Saxo.com følger en mail med nærmere oplysninger, ordrenummer samt 'Media Id', som man skal gemme.

Læsningen af e-bøger på PC eller iPad forudsætter eventuelt at man downloader gratisprogrammet Saxo Reader som kan hentes i Appels AppStore. Nærmere anvisninger gives af Saxo.com ved køb af e-bøger.

Efterfølgende skal Saxo Reader autoriseres med Adobe ID - på linket: klik

Det anbefales at tage sikkerhedskopi af købte e-bøger, for det tilfælde at ens computer går ned.NB! Bemærk iøvrigt forskellen i format:

Pdf-formatet kan ses på computere og iPads med Microsoft-Office programmer, Adobe Readers eller Saxo Reader eller tilsvarende, men tilpasses ikke specielt til de forskellige læsemediers skærmstørrelse. Til gengæld er den indsatte indholdsfortegnelse interaktiv, ligesom der kan linkes til andre steder på nettet.

ePub-formatet tilpasses specielt til de forskellige læsemediers skærmstørrelse og kan altså også læses på iPhone.

Jernesalt har foreløbigt valgt pdf-formatet som standard. Dog er den første bog i ePub-format.Fra Saxo.com's egen info om e-bøger citeres følgende:

Download af e-bøger til iPad/iPhone eller tablet/smartphone med Android sker således:

1. Hent det gratis læseprogram SAXO Reader i Apples AppStore eller Andriod Market
2. Installer SAXO Reader på din iPad/iPhone/tablet/smartphone
3. Autoriser SAXO Reader med Adobe ID. Hvis du ikke har et i forvejen, skal du oprette det her:  Adobe Account
4. Når du har oprettet Adobe ID, modtager du en aktiveringsmail. Herefter skal du bruge det opretttede brugernavn og password første gang du åbner SAXO Reader
5. Når du har autoriseret med Adobe ID er du klar til at bruge SAXO Reader
6. Klik på ´Indlæs bøger´ for at få en liste frem med de e-bøger du har købt via din brugerprofil på SAXO.com. Her skal du logge ind med det brugernavn og password du har oprettet på SAXO.com
7. Når du klikker på e-bøgerne begynder download til dit ´Bibliotek´ på SAXO Reader
8. E-bøgerne kan nu læses permanent på din iPad/iPhone/tablet/smartphone. OBS! Engelske e-bøger kan kun hentes ned i ´Bibliotek´ tre gange, hvorefter linket bliver inaktivt og du vil få fejlmedelelsen ´Udtrykket er ikke tilgængeligt´. Danske e-bøger har ingen download-begrænsninger.

God læselyst

Jan JernewiczHenvisninger:

Links:

Saxo.com's e-bøger, hvor man indtaster forfatter eller bogtitel i søgefeltet.
Saxo.com's info om e-bøgerRedaktion
Essays
Emneindex
PersonindexAt læse Jernesalt
Introduktion til Jernesalts filosofi
Komplementaritetssynspunktet
Modstanden mod komplementaritetssynspunktet

Den komplementære helhedsrealisme
De psykiske grundprocesser
De psykiske fundamentalkræfter
Konsistens-etikken
Etik og eksistens

Livskvalitet (fire artikler) (2002-03)
Ontologi-serie (tolv artikler) (2010)
Virkelighedsopfattelse (syv artikler) (2007)
Religion som emergent fænomen i biologien  (28.12.09.)Jernesalts 2009-filosofi
Forord  -   Begreber og aksiomer  -   Krisen ved årsskiftet 2008/09  -   Verdensbilledet 2009
Livet  -   Mennesket  -   Sjælen  -   Sproget  -   Samfundet  -   Overordnede politiske parametre
Udfordringen  -   Helhedsrealismens advarsler  -   Helhedsrealismens anbefalinger  -   EfterskriftTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  utils postfix clean
utils postfix normal