Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - eukrise16dtyrkiet

ARTIKEL FRA JERNESALT - 8.3.16.

Merkel og Co. sælger EU's sjæl og frihed til Tyrkiets islamister
- det største forræderi i EU nogensinde

For få dage siden havde det tyske magasin Der Spiegel en vidunderlig forside der viste et stort billede af Europas stolte bygninger med den gamle tyske Rigsdagsbygning i midten, flankeret af Big Ben, "London's Eye", Eiffeltårnet og 'Det skæve tårn' i Pisa og kæmpestore borgmure fra middelalderen der skulle forsøge af holde den massive strøm af uønskede flygtninge ude - men med en meget sigende, todelt overskrift med skift mellem stor og lille skrifttype

Wir schaffen das

offene Europa ab und riskieren unsere Zukunft.

Og bedre illustration kan ikke gives af kansler Angela Merkels store forræderi mod hele EU og Europa der begynde den 5. september 2015 med den vidtåbne dørs politik over for den massive flygtningestrøm fra Mellemøsten som hun egenhændigt dikterede, men som nu forud for topmødet i Bruxelles med og om Tyrkiet har vist sig i hele sin majestætiske mangel på holdbarhed, ærlighed og statsmandskunst. Den lille, runde dame fremturer i sin kristelige godhed og eftergivenhed - og bliver nu ikke blot fotograferet med sine EU-kolleger Juncker og Hollande, men med den frelsende gæst fra det islamiske Tyrkiet og sin nye hollandske væbner Mark Rutte. Dog er hun endnu ikke begyndte at vifte med et papir med "Peace in our time". Men det kan komme.Tysklands kansler Angela Merkel, Tyrkiets premierminister
Ahmet Davutoglu og Hollands premierminister Mark Rutte til
møde på Tyrkiets ambassade i Bruxelles i forbindelse med topmødetDet 17 timer lange topmøde i Bruxelles skulle have været klaret på en eftermiddag, hvis ikke Tyrkiets venlige og smilende premierminister havde overraskende sager med i posen. Hen på morgenen blev man enige med Davutoglu om vigtige principper for at kunne løse flygtningekrisen. Bundeskansler Merkel sagde, at man med et "kvalitativt skridt" var kommet videre hen mod enighed på et nyt topmøde den 17. og 18. marts, og at det ville være et gennembrud. Detaljer var det stadig nødvendigt at diskutere.

Den britiske premierminister David Cameron mente også der var skabt "basis for et gennembrud med Tyrkiet". Der er udsigt til at alle de migranter der i fremtiden komme til Grækenland vil kunne blive sendt tilbage til Tyrkiet. Og det ville smadre menneskesmuglernes forretningsmodel.

Frankrigs præsident François Hollande sagde mindre overbevist, at topmødet havde givet næring til det håb at flygtningespørgsmålet ville kunne løses sammen med Tyrkiet på solidarisk vis i Europa.

Og Grækenlands ministerpræsident Alexis Tsipras advarede også mod for megen eufori: Der er stadig talrige skridt at tage. Han fik dog en særlig aftale med Davutoglu om et møde allerede i dag tirsdag i den tyrkiske kystby Izmir, der skulle bryde den kolde luft mellem disse to lande.

Der Spiegel lægger naturligvis ikke skjul på det forhold at topmødet ikke officielt - som det ellers var blevet foreslået i et udkast til resolution - erklærede den såkaldte Balkanrute for lukket. Tyskland og Grækenland havde sat sig imod, så slutteksten blot siger at der nu må gøres en ende på den irregulære strøm af migranter langs Vestbalkans grænser.

Slutdokumentet fra topmødet peger altså direkte frem mod næste møde, hvor også Tyrkiet skal være med som helt afgørende forhandler.Topmødets sluterklæring fastslår ifølge Ritzaus bureau følgende punkter:

* Der er brug for handling for at lukke menneskesmuglernes ruter, ødelægge deres forretningsmodel, beskytte Europas ydre grænser og bringe en ende på "migrationskrisen i Europa".
* For at gøre turen over Middelhavet nyttesløs, skal Tyrkiet tage alle personer tilbage, som illegalt krydser havet fra Tyrkiet til de græske øer. Alle omkostningerne til dette skal betales af EU.
* For hver syrer, som Tyrkiet tager imod fra de græske øer, skal EU-landene tage imod en anden syrer fra flygtningelejrene i Tyrkiet.
* Man vil dog ikke pålægge landene nye forpligtelser hvad angår omfordeling og genbosættelse af flygtninge. Derfor regner EU-landene med, at omfordelingen fra Grækenland og Tyrkiet kan foregå inden for den allerede aftalte kvote på 160.000 personer.

Hvad Tyrkiet angår, omfatter det nye forslag følgende:

* Der skal sættes mere tempo på en visumliberalisering, så tyrkere fra slutningen af juni kan rejse visumfrit ind i EU. Det er en del af betalingen for, at Tyrkiet lukker den illegale trafik over Middelhavet.
* Der skal sættes fart på fordelingen af de tre milliarder euro, som Tyrkiet er blevet stillet i udsigt for at bremse menneskestrømmen til Grækenland. De første projekter for flygtninge i Tyrkiet skal være finansieret inden udgangen af marts.
* Der skal forberedes en beslutning om at åbne nye kapitler i forhandlingerne om tyrkisk medlemskab af EU så hurtigt som muligt.
* EU skal samarbejde med Tyrkiet for at forbedre den humanitære situation i Syrien. Formålet er at gøre det muligt for den lokale syriske befolkning at bo i områder, som er mere sikre.

Iøvrigt er det meningen at

* EU's præsident Donald Tusk i de kommende ti dage skal få detaljerne i forslagene på plads med Tyrkiet, så man er klar til at indgå en aftale på topmødet 17. og 18. marts i Bruxelles
* Der skal sikres hjælp til Grækenland, der som frontland står med store flygtningeproblemer, efter Balkan-landenes beslutning om at sætte antal på, hvor mange der må krydse deres grænser.
* Der skal slås hårdt og hurtigt ned på menneskesmuglere, der forsøger at åbne nye ruter ind i EU, efter flygtningestrømmen via ruten fra Tyrkiet til Grækenland og fra Grækenland over Balkan nu er ved at blive stoppet.
* Der skal arbejdes for, at alle interne grænsekontroller - herunder den danske - skal ophøre inden udgangen af året. Dermed vil muligheden for at rejse pasfrit i Schengen-området blive genetableret.Som det ses er det stadig håbet at redde Schengen-aftalen, som ellers i praksis har været død i månedsvis. Reelt er der stadig stor uenighed og store interessemodsætninger mellem Tyskland, Holland, Grækenland og kommissionen på den ene side - og Frankrig, Italien, Østrig, Danmark og mange andre af EU-landene om detaljerne.

Specielt for Frankrigs vedkommende er der stor bekymring for visumfrihden til Tyrkiet, og de kæmpestore lokale problemer er hverken løst i de sydfranske byer eller i nordfranske Calais. Denne bys borgmester og flere hundrede borgere og forretningsdrivende er netop rejst til Paris for at vise deres utilfredshed med den franske havnebys store slumlejr "Junglen". "Vi elsker vores by, og vi er her i Paris for at forsvare den", står der på Calais-borgernes t-shirts. Der har været voldsomme sammenstød mellem fransk politik og de tusinder af flygtninge og migranter, som ønsker at blive boende i lejren i håb om at kunne smugle sig om bord på lastbiler og krydse Den Engelske Kanal via Euro-tunnellen. Men nu skal lejren helt væk. For byen er efter borgmesterens mening allerede døende. Så det er i sidste øjeblik.

I Tyskland er det også så galt i lokalområderne, at det nye parti AfD (Alternativet für Deutschland) stormer frem, og ved kommunalvalgene i Hessen i søndags sikrede sig omkring 10-12 % af stemmerne flere steder. De gamle partier og især CDU og SPD - frygter at det nationale parti også vil få mange stemmer og mandater ved de tre delstatsvalg den kommende søndag. Både Die Grüne og Die Linke er utilfredse med aftalen i Bruxelles - og kansler Merkel fik i hvert fald ikke så meget ud af mødet som hun have håbet rent partipolitisk.Et par danske kommentarer viser at fronterne også trækkes op herhjemme:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen der pudsigt nok ved topmødte sørgede for - i Helle Thorning-stil - at lade sig fotografere i færd med at hilse høfligt men uden ordveksling på den tyrkiske ministerpræsident og hans ambassadør i Bruxelles, ser i møde-resultatet omridset af en flygtningeplan der ændrer alt ved at lukke de ydre grænser: Resultatet er en "game-change", en beslutning der ændrer hele spillet i og med at EU kan sende alle illegale flygtninge tilbage til Tyrkiet. - Han bekymrer sig tilsyneladende slet ikke om at EU allerede har fået for mange flygtninge ind i Europa - eller om at prisen for det alt for sene forsøg på nu at få standset strømmen og hjulpet Grækenland er at Tyrkiet fra den ene dag til den anden er blevet en centralt placeret og yderst farlig EU-partner, der i lange tider vil kunne bevare en nøglerolle i EU's flygtningepolitik.

I virkeligheden skal man derfor til mere uvildige Tv-korrespondenter som Simi Jan for at høre sandheden: Tyrkiet har taget EU med bukserne nede. - Kendsgerningen er nemlig at den tyrkiske ministerpræsident overraskede hele EU-rådet ved at møde med ikke blot et forventet tilbud om hjælp til løsning af flygtningekrisen, men at smide en lang række vidtgående krav på bordet for overhovedet at give hjælpen, herunder at EU skulle sætte ny gang i de længe afbrudte forhandlinger om Tyrkiets optagelse i EU, forhandlinger der allerede begyndte kort efter topmødet i København i 2002, hvor den daværende aggressive regeringschef Gül troppede op med sine højrøstede ønsker og krav. Jf. artiklen Tyrkisk storoffensiv  (16.12.02.) - Den nuværende ministerpræsident er en helt anden, og meget klogere og venligere type som forhandler, men først og fremmest har Tyrkiet udnyttet den katastrofale situationen for Grækenland og EU til det yderste i henseende til at lægge størst muligt pres på EU for at opnå egne, økonomiske og politiske fordele. Det har passet fint i hans strategi at han for fjorten dage side blev forhindret i at deltage i et EU-topmøde, fordi der var sket terror i Istanbul. For jo længere tid der går, jo højere betaling kan han få for hjælp (nogen taler om at han spiller poker, men det er vist at overdrive). Men strategien er lykkedes til fuldkommenhed, fordi kansler Merkel og formand Juncker har sovet i timen og ikke allerede 5. september forudså hvad der ville ske, hvis man ikke straks satte en stopper for invasionen af flygtninge.

DF's EU-ordfører Kenneth Kristensen har derfor evig ret i EU har lagt sig for fødderne af Tyrkiet med den nye aftale. "Tyrkiet har handlet som befandt de sig i en orientalsk basar, og vi har været villige købmænd. Man har blæst på de eksisterende aftaler og giver i stedet Tyrkiet alt hvad landet ønsker. Det siger noget om den desperation som kendetegner EU-systemet i øjeblikket.

Enhedslistens EU-ordfører, Søren Søndergaard, siger ligeud, at "Det er en amoralsk skrotbunke. Det er selvfølgelig dækket ind under ord, der er uklare, men set ud fra enhver form for anstændighed er det en katastrofal aftale. Det overordnede er, at man er gået med til at blande spørgsmålet om flygtninge sammen med spørgsmålet om Tyrkiets optagelsesforhandlinger". Han tilføjer: "EU fremskynder en optagelsesforhandling med et land, der for tre dage siden lukkede landets største avis. Og EU udtrykker endda tilfredshed med forbindelserne mellem EU og Tyrkiet, efter man det sidste år har gjort nærmest, hvad man kunne for at starte en borgerkrig mod kurderne", og han tror iøvrigt ikke, at planen vil dæmme op for flygtningestrømmen op gennem Europa.

Også socialdemokraternes EU-ordfører Peter Hummel er skeptisk overfor Tyrkiets rolle i aftalen, men han fremhæver, at "i en tid, hvor der kun findes dårlige løsninger, må man vælge den, der er mindst dårlig, og det er lige nu at lave en aftale med Tyrkiet"!Jernesalts konklusion kan ikke blive andet end den yderst simple at aftalen vil blive katastrofal for Europa, hvis den bliver vedtaget den 18. marts og efterfølgende ført ud i livet. Der er ingen garanti for at Tyrkiet vil yde den lovede hjælp uden stadige nye afpresninger. De i Grækenland strandede flygtninge i Idomeni står i en fuldstændigt håbløs situation med oversvømmede telte i kulde og regn og mangel på alle fornødenheder. Ingen kan med nogensomhelst sikkerhed forudsige hvor mange ægte flygtninge (syrere der flygter fra borgerkrigen og ikke af økonomiske grunde) EU forpligter sig til at tage imod de næste mange år. Det mest sikre er at EU-landene ikke har tænkt sig at være solidariske med det Tyskland der åbnede grænser for flygtningestrømmen uden at spørge de andre og uden at sikre kontrol med hvem der kom ind. Men regningen for aftalen med Tyrkiet er dyr (foreløbigt 3 mia euro ekstra) - og regningen skal betales af alle EU-lande der i forvejen er klemt økonomisk hvis de har taget mod flygtninge.

Og hvad Tyrkiet angår har landet intet at gøre i EU eller Europa. Det er ikke et europæisk lande - ligegyldigt hvor meget Istanbul engang har været bizantinsk - det er et islamisk land. Og det er vel at mærke de seneste få år under præsident Erdogan systematisk holdt op med at være et demokratisk og sekulariseret land. Det er blevet konsekvent islamisereret. Og det ville være katastrofalt at få det gjort til en permanent beslutningsdeltager i EU på linje med de andre.

Det helt afgørende i situationen er, at kansler Merkel, EU-præsident Tusk, EU-formand Juncker og EU-parlamentets formand Schulz urokkeligt står fast på at gøre EU til en centraliseret union der støt og roligt gør hvad de kan for at beskære medlemslandenes suverænitet som nationalstater og gør det på trods af den folkelige modstand i alle lande og på trods af Europas helt unikke kultur som et demokratisk og sekulariseret region med en helt unik kvindefrigørelse der er fuldstændigt uforenlig med alt der har med islam og mellemøstlige normer at gøre. Og det skal Europas frie kvinder stå model til på selve Kvindernes internationale kampdag!

Derfor er der kun én dækkende betegnelse for Merkel og Co's politik: Det er højforræderi mod europæisk kultur, sekularisering og kvindefrigørelse.

Ejvind RiisgårdLinks:

EU-kommissionen
Folketingets EU-oplysningRelevante artikler på Jernesalt:

Merkel fortsætter ufortrødent sin splittelse af EU   (19.3.16.)

EU ændres uundgåeligt, uanset Storbritanniens exit eller forbliven  (21.2.16.)
Massive nytårsovergreb på tyske kvinder sætter et "Før og efter Køln"  (13.1.16)
Status over året 2015  (31.12.15.)
Det klare nej til mere EU-union må og skal respekteres af ja-partierne  (7.12.15.)
Sund fornuft at stemme nej til mere EU-union  (28.11.15.)
EU's ledere tror ikke på europæisk kulturs unikke fortrin  (22.11.15.)
Merkel bringer sit land og hele EU ud i ufrihed og fangenskab  (6.11.15.)
Merkels bevidste satsning på Tyrkiet undergraver europæisk fællesskab  (20.10.15.)
EU og Merkel bruger flygtningestrømmen til at skabe mere union  (14.10.15.)
Har samfundene indbyggede etiske retningslinjer?  (24.9.15.)
Systemsammenbrud betyder ikke tidernes ende, men nye muligheder  (13.9.15.)
Flygtningestrøm ændrer på få dage Danmark og hele Vesteuropa  (9.9.15.)Tusk blev EU-præsident, Mogherini udenrigschef
- og Margrethe Vestager bliver kommissær på tung post
  (31.8.14.)
EU er mere splittet end nogensinde  (21.7.14.)
EU's statschefer valgte Juncker og lod hånt om folkets protester  (30.6.14.)
EP-valget en vælgerprotest der ikke kan fortrænges  (27.5.14.)
Det klare nej til mere EU-union må og skal respekteres af ja-partierne  (7.12.15.)
Sund fornuft at stemme nej til mere EU-union  (28.11.15.)
EU's ledere tror ikke på europæisk kulturs unikke fortrin  (22.11.15.)
Politisk bedrageri at trumfe tilslutning til Europagten igennem uden folkeafstemning  (19.12.11.)
EU splittes i to - uden at gældskrisen og vækstproblemet løses  (10.12.11.)
Økonomiens store elendighed i Europa er virkelig tragisk  (17.11.11.)
Barroso begik statskup i Bruxelles og splitter dermed EU  (28.10.11.)
Eurolandene løser den akutte gældskrise, men ikke de langsigtede problemer  (27.10.11.)Tyrkisk ungdomsoprør ikke en del af det arabiske forår  (12.6.13.)
Fogh Rasmussen dæmper den tyrkiske larm i Istanbul  (7.4.09.)
Tyrkiet: valget, religionen og fremtiden  (24.7.07.)
Tyrkiet og EU-traktaten lagt på hylden  (29.9.05.)
EU, Østudvidelsen og Tyrkiet  (18.12.04.)
Tyrkisk storoffensiv  (16.12.02.)Artikler om EU og Europa
Artikler om Samfund
Artikler om Eksistens
Artikler om SekulariseringRedaktion
Essays
Emneindex
Personindex

Programerklæring af 2.6.02.
Jens Vrængmoses rubrik
Per Seendemands rubrik (fra 2005)At læse Jernesalt
Introduktion til Jernesalts filosofi
Komplementaritetssynspunktet
Modstanden mod komplementaritetssynspunktet

Den komplementære helhedsrealisme
De psykiske grundprocesser
De psykiske fundamentalkræfter
Konsistens-etikken
Etik og eksistens

Livskvalitet (fire artikler) (2002-03)
Ontologi-serie (tolv artikler) (2010)
Virkelighedsopfattelse (syv artikler) (2007)
Religion som emergent fænomen i biologien  (28.12.09.)Jernesalts 2009-filosofi
Forord  -   Begreber og aksiomer  -   Krisen ved årsskiftet 2008/09  -   Verdensbilledet 2009
Livet  -   Mennesket  -   Sjælen  -   Sproget  -   Samfundet  -   Overordnede politiske parametre
Udfordringen  -   Helhedsrealismens advarsler  -   Helhedsrealismens anbefalinger  -   EfterskriftVærdimanifest (fra 2003))
Værdimanifest i forkortet udgave
Sagregister til værdimanifestTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  utils postfix clean
utils postfix normal