Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - brexit19nyafstem2901

ARTIKEL FRA JERNESALT - 31.1.19.

Brexit-farcen fortsætter med bedste engelske humor

Det engelske parlament i Westminster stemte tirsdag aften om hele syv ændringsforslag til planen for briternes vej ud af EU. Men kun to blev stemt igennem. Det ene var en hensigtserklæring om, at briterne ikke kan forlade EU uden en skilsmisseaftale. Det var stillet af det konservative parlamentsmedlem Caroline Spelman og fik 318 stemmer for, mens 310 stemte imod. Det andet var et forslag fra den konservative Graham Brady der foreslog, at aftalen om den såkaldte 'bagstopper' skiftes ud med "alternative foranstaltninger" for at undgå en hård irsk grænse. 'The Backstop' er tidligere blevet omtalt som et sikkerhedsnet, der skulle sikre, at der ikke kommer en hård grænse med effektive kontrolposter mellem Irland og Nordirland.

Nogle britiske avisforsider kalder det for en sejr for Theresa May, mens andre forudser, at premierministeren nu blot står over for et nyt nederlag, da EU har ikke tænkt sig at genforhandle skilsmisseaftalen. Den borgerlige avis The Daily Mail kalder tirsdagens afstemning for en "triumf" for premierministeren, der nu kan rejse til Bruxelles med et naivt håb om en eller anden ny aftale. Avisen hæfter sig også ved, at et forslag fra oppositionslederen, Jeremy Corbyn, blev "knust" i afstemningen. Fra The Daily Express hujes der lige så meget ad premierministeren, hvor der på forsiden med store bogstaver står: "Hun gjorde det!"

Theresa May undgik både at blive bundet og dermed ydmyget af parlamentet og at blive tvunget til at udskyde den planlagte afgang fra EU den 29. marts. Et flertal i Parlamentet viste, at de ikke vil have en 'no deal'. Men beskeden fra EU-præsident Donald Tusks talsperson kom straks. Den var skrevet på forhånd og lød: »Udtrædelsesaftalen er og bliver den bedste og eneste måde at sikre en ordentlig udtræden af EU for Storbritannien. Bagstoppet er en del af den aftale og den kan ikke genforhandles«. Og beskeden blev bekræftet at kommissionsformand Juncker. Og fra EU’s Brexit-chefforhandler Sabine Weyand lød det kort og godt: »Forhandlingerne foregår i London. Der er ingen forhandlinger mellem EU og Storbritannien. De er afsluttet«.

Men det vil Theresa May og hendes støtter i parlamentet ikke indse. Hun vil nu pludselig tale med Labours leder Jeremy Corbyn som ellers ikke rigtigt troede sine egne øren tirsdag aften, da May formulerede sine hensigter. Derefter vil hun rejse til Bruxelles, så hun i sin drømmeverden kan fremsætte en ny aftale i Parlamentet den 13. februar. »Foreslår premierministeren helt seriøst, at vi nu skal vente frem til 13. februar og indtil da stole på, at hun i de kommende uger kan forhandle et resultat hjem med EU, som hun ikke har formået i over to år?«. Det svarede May overhovedet ikke på, men det var skam sådan det skulle forstås.

Irlands premierminister, Leo Varadkar, afviser også blankt briternes forsøg på at genåbne forhandlingerne om bagstopperen. Så man kan i hvert fald ikke påstå at realismen hos premierministeren eller flertallet i hendes eget parti har ændret sig en tøddel. Ingen med normal sans for skellet mellem realiteter og drømme, kan forestille sig andet end det hårde brexit uden aftale som briterne også allerede er i fuld gang med at forberede sig på i praksis. Og det hele er ganske lystigt i betragtning af hvor lang tid der er gået med forhandlingerne. Det er altsammen efterhånden blevet så grotesk at man har svært ved at fatte det. Og må ty til god gammel engelsk humor og visdom for at bevare fatningen, for der bliver i denne tid grinet mere end nogensinde i det britiske parlament.

I 1732 udgav Thomas Fuller sin "Gnomoligia, Adagies and Proverbs, Wise Sentences and Witty Sayings, Ancient and Modern, Foreign and British" og her hedder et af mere end 6000 vittige påstande: "Den der ler for meget har en nars natur; Den der slet ikke ler har en gammel kats natur." - På originalsproget: He who laugheth too much, hath the Nature of a Fool; he that laugheth not at all, hath the Nature of an old Cat.

Ejvind RiisgårdRelevante artikler på Jernesalt:

Brexit: Stort nej til Brexit giver stor usikkerhed i hele EU  (16.1.19.)
Theresa May mister både flertal og respekt  (9.6.17.)
Theresa May's klare besked om Brexit  (18.1.17.)
Theresa May agter at føre Storbritannien ud af EU som vinder   (17.7.16.)
Irakkrigen til debat igen efter engelsk rapport  (8.7.16.)
Brexit giver foreløbig stor usikkerhed både i og udenfor EU  (30.6.16.)
Briterne valgte DET STORE BRUD MED EU - stik mod Camerons ønske   (25.6.16.)
EU ændres uundgåeligt, uanset Storbritanniens exit eller forbliven  (21.2.16.)Status over året 2018  (31.12.18.)
Status over året 2017  (31.12.17.
Merkels fatale flygtningepolitik står ved magt  (5.9.17.)
EU prøver at begrænse menneskesmuglingen over Middelhavet  (1.9.17.)
Menneskesmuglingen over Middelhavet et kæmpe problem - både politisk og etisk  (18.8.17.)
G20-mødet i Hamborg - mellem toppolitik og ekstrem vold  (12.7.17.)
Trump isolerer sig - og Merkel gør det bevidst til et vendepunkt  (31.5.17.)
Den store kulturkrise og udvejen  (7.5.17.)
EU-krisen bekræftes af jubilæums-topmøde og Brexit  (31.3.17.)Artikler om EU og Europa
Artikler om Samfund
Artikler om Eksistens
Artikler om SekulariseringRelevante e-bøger fra Jernesalt:

'Den komplementære helhedsrealisme' (opdatering af Jernesalts 2009-filosofi, som udkommer 30.11.13. Prisen fra 2.1.15. er 50 kr.). Udover kapitlerne i 2009-udgaven indeholder e-bogen essayet Religion som emergent fænomen i biologien.

'Højsangen om den menneskelige eksistens' (nyt og afsluttende hovedværk af forfatteren, som udkom 22.11.13.). 358 sider, rigt illustreret. Pris 100 kr.

'Eksistens-psykologi for 21. årh.' (kr. 25) indeholder artikelserierne om de psykiske grundprocesser, om de psykiske fundamentalkræfter, om bevidsthedsforskning og om det kollektivt ubevidste samt artikler om 'jeget og selvet' og åndslivet m.m.

'Konsistensetik - Erling Jacobsen og Jes Bertelsen'   omfatter essays om Etik og eksistens, Erling Jacobsens moralfilosofi

'Virkelighedens dobbelte karakter' (kr. 25) indeholder essayene om Virkeligheden fordelt på kapitler om fysikken, tiden, rummet, livet, ånden, sproget og humoren.

Nærmere om e-bøgerne i oversigten her på siderne

Bøgerne forhandles af Saxo.comRedaktion
Essays
Emneindex
Personindex

Programerklæring af 2.6.02.
Jens Vrængmoses rubrik
Per Seendemands rubrik (fra 2005)At læse Jernesalt
Introduktion til Jernesalts filosofi
Komplementaritetssynspunktet
Modstanden mod komplementaritetssynspunktet

Den komplementære helhedsrealisme
De psykiske grundprocesser
De psykiske fundamentalkræfter
Konsistens-etikken
Etik og eksistens

Livskvalitet (fire artikler) (2002-03)
Ontologi-serie (tolv artikler) (2010)
Virkelighedsopfattelse (syv artikler) (2007)
Religion som emergent fænomen i biologien  (28.12.09.)Jernesalts 2009-filosofi
Forord  -   Begreber og aksiomer  -   Krisen ved årsskiftet 2008/09  -   Verdensbilledet 2009
Livet  -   Mennesket  -   Sjælen  -   Sproget  -   Samfundet  -   Overordnede politiske parametre
Udfordringen  -   Helhedsrealismens advarsler  -   Helhedsrealismens anbefalinger  -   EfterskriftVærdimanifest (fra 2003))
Værdimanifest i forkortet udgave
Sagregister til værdimanifestTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  utils postfix clean
utils postfix normal