Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - valg05a

ARTIKEL FRA JERNESALT - 20.1.05.


Valget i medierne

"Misk, mask, maske på"
(akvarel af Bente Buck)Valget er i fuld gang og løber til og med den 8. februar eller i hele karnevalsperioden.

Karneval betyder for katolikkerne faste i form af 'farvel til kødet' indtil påskemorgenrøde, men forhåbentlig kommer det ikke til at betyde det samme for vælgerne helt frem til et valg i 2008 eller 9.

Farvestrålende og festlige skal de kommende uger i hvert fald nok blive, og selvom det på forhånd er givet at nogle af partilederne, partimedlemmerne og vælgerne - stort set den ene halvdel - vil blive så skuffede den 8.2. at det vil ødelægge alle planlagte festligheder, så ender det godt for den anden halvdel. Og demokratisk set bliver det under alle omstændigheder en sejr for os alle. Så lad os tage hele show'et indtil da som en oplevelse og med oprejst pande og kritisk sans.

Jernesalt vil de følgende uger følge begivenhedernes og navnlig debatternes gang på tv, internet og aviser, og prøve at se om det er muligt at holde skæg for sig og snot for sig.Valget afgøres efter alt at dømme heller ikke denne gang af argumenternes vægt, men af vælgernes fornemmelse for hvem de vil føle sig bedst repræsenteret af på tinge. Dette betyder ikke at substansen, de saglige argumenter eller de politiske realiteter, er komplet underordnede, men at partiledernes fremtoning og karisma i sidste ende vil gøre udslaget. Og da Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft som formænd for de to største partier både officielt og uofficielt er udpeget som modkandidaterne par excellence, så vil fokus også være overvejende på dem.

Alle partier og kandidater vil naturligvis prøve at profilere sig stærkest muligt og til det brug alliere sig med reklamebureauer og spindoktorer. Og formentligt er det ubestrideligt, at ingen kandidat og intet parti vil kunne klare sig i konkurrencen, medmindre de gør noget for at føre sig frem på den rigtige måde. Men heraf kan bare ikke sluttes, at alt hvad de så kommer med er gøgl eller ren indstudering.Udover at se på valgdækningen i tv, i aviser og på internettet, vil Jernesalt også indimellem analysere valgtaler og løfter ud fra helhedsrealismens hovedsynspunkter, dvs lidt på tværs af de gængse analyser fra såkaldt eksperthold og dermed den fortsat dominerende, men dybt forældede højre-venstre-skala. Og endelig vil vi til sidst også opstille et sæt af parametre som interesserede vælgere kan bruge til at afgøre hvor de skal sætte deres kryds på valgdagen - hvis de ellers ønsker at se komplementært helhedsrealistisk på tingene.

Vi starter med kig på to udsendelser på DR2 onsdag aften

Valget i tv (I) - 19.1.05-.Øvrige henvisninger:

Valget en stor sejr for regeringen  (10.2.05.)
men må alligevel føre til overvejelser i Venstre

Politiske parametre  (6.2.05.)
helhedsrealistisk principper for politisk vurdering

Fogh og liberalisterne  (4.2.05.)
- dristig, men rettidig udmelding fra Venstres formand om liberalismen

Haarder og Dybkjær om socialrådgivere  (3.2.05.)

Deadline under lavmålet - 20. og 21.1.   (25.1.05)
i interviews med Anders Fogh og Mogens Lykketoft

Radikal manipulation med Haarders ord  (31.1.05.)

Politiken, valget og livsløgnene  (2.2.05.)
- er dagbladet i virkeligheden blevet reaktionært?Henvisninger:

Folketingsvalgets perspektiver  (19.1.05.)Til toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  


utils postfix clean
utils postfix normal