Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - ungdomshuset02

ARTIKEL FRA JERNESALT - 17.12.06.


Ungdomshuset og Tåbelighedernes Galehus

Så skete det der helst ikke skulle ske, hvis ellers håbet om en eller anden mindelig og perspektivfuld ordning om Ungdomshuset på Jagtvej skulle holdes i live julen over. Besætterne demonstrerede i går for husets bevarelse på en sådan voldelig og konfrontationssøgende måde at det endte med politiets massive indgriben og massive anholdelser.

Ikke helt uventet eller uforudset, men desværre meget uigenkaldeligt valgte besætterne at iklæde sig forbudt maskering og føre sig frem med ulovlige og i enhver henseende moralsk forkastelige midler så som brug af jernrør og brosten og smadring af sagesløse butiksindehaveres ruder. Og det gjorde ikke sagen bedre, at de - som planlagt i lang tid - fik hjælp fra de værste udenlandske halv- eller helkriminelle elementer, tyske og hollandske bøller, autonome og skinheads og hvad man nu skal kalde disse 'hellige krigere' fra vantroens alleryderste mørke og håbløshed, afstumpede banditter der kun er ude på ballade og som kun bekræfter indtrykket af hele besætterslænget som et ulykkeligt sammenrend af stenkastende voldspsykopater (se artiklen Ungdomshuset, Faderhuset og Tragediens Hus).

Ungdomshuset blev på denne måde til et voldsomt ekspanderende galehus der på få timer gjorde den nærmeste del af Nørrebro til den længe frygtede 'krigzone' og dermed mistede det meste af den sympati og forståelse naboer og andet godtfolk i deres hjerters godhed i nogle uger havde vist de unge - i en blanding af forståelse for at outsidere og utilpassede unge trods alt også skal have en rimelig chance for at udleve deres forlængede pubertet i vores samfund og - på den anden side - uforståenhed over for Københavns Kommunes løben fra ethvert ansvar hånd i hånd med en forstokket kristen menighed og dens skinhellige formandsamazone.Københavns Kommune skulle aldrig have solgt huset videre, og Faderhuset skulle aldrig have haft muligheden for at købe huset og dermed skaffe sig et juridisk grundlag for at sikre sig en base for totalt misforstået missionsvirksomhed på stedet. Men begge dele skete desværre, og behjertede menneskers forsøg på i sidste øjeblik at råde bod på miseren med en fond i ryggen blev resultatløst.

Og med Ungdomshusets tåbelige og stupide konfrontation med politiet lørdag eftermiddag og aften, er spillet definitivt tabt for dem.

Man kan kun håbe at Københavns Byret varetægtsfængsler så mange som muligt af de anholdte banditter og siden giver dem en dom der i det mindste vil forhindre dem i at vise sig på slagmarken omkring Jagtvej de første par måneder. For nu har myndighederne kun én ting at gøre - og det er at få huset ryddet en af de første dage i det nye år.Egentligt har politiet brug for deres kræfter til langt bedre formål og naturligvis også langt større lyst til andre opgaver så som spritrazziaer og fartkontroller. Men over for en så stupid galskab fra unge mennesker, der nægter at blive voksne og som sådanne påtage sig normalt ansvar for deres egen adfærd som borgere i et frit land, har politiet ingen anden udvej end at slå til det bedste de har lært.

Det civile samfund kan ganske enkelt ikke opretholdes, hvis det ikke giver sin ordensmagt fuld opbakning til og siden fuld anerkendelse for at løse en sådan ubehagelig, men helt nødvendig opgave effektivt og målrettet.

Danmark har som samfund udviklet sig meget positivt i mange årtier og herunder også givet dets outsidere og oprørere ganske lang snor til at trække deres modvilje mod ansvarliggørelse og borgerliggørelse i langdrag. Men en grænse er der og må der være, for ellers undergraves det civile samfund og dermed mulighederne for inden for en orden med vidtstrakt frihed at tilbyde vanskeligt tilpasselige unge mennesker den ekstra frihed der nogen gange skal til for at give dem den fornødne tid til at komme til fornuft.

Grænsen er nu nået - og det vil oprørerne få at føle.

Så må det iøvrigt koste det besvær, de penge og de forstyrrelser i julefreden og de almindelige nytårsløjer det koste må.

Jan JernewiczHenvisninger:   At læse Jernesalt

Ungdomshuset, Faderhuset og Tragediens Hus  (30.11.06.)
- eller oprøret, autoritetshævdelsen og den tredje mulighedArtikler om Danmark
Artikler om Samfund

Artikler om Etik
Artikler om Psykologi
Artikler om Eksistens

Artikler om Religion
Artikler om SekulariseringTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  


utils postfix clean
utils postfix normal