Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - kanel31akkari

ARTIKEL FRA JERNESALT - 24.3.06.


Akkari og Satans yngel i Danmark

af Jens Vrængmose

Lige hjemvendt fra ufrivillig ferie som ulønnet hemmelig agent på den store islamiske konference i Bahrein til forsvar for profeten Muhammed (Fred være med ham) vågner jeg op til stor ståhej for det største af alt, min gamle ven, den unge Ahmed Akkaris storslåede og nyskabende bemærkninger om en herboende fjende, den i vide kredse kendte radikale politiker Naser Khader, der i forsøget på at gøre sig yderligere bemærket i medierne for nylig tog initiatvt til dannelsen af Demokratiske Muslimer.

Akkari (Fred være med ham) har til den franske fjernsynsstation France 2's skjulte kamera udtalt følgende om nævnte Khader: "Hvis han en dag bliver minister for udlændinge eller integration, skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften?" - Udtalelsen er nu bragt i alle danske medier, så Akkari ikke kan løbe fra dem. Og det prøver han heller ikke på. Modigt står han ved sine ord, men forstår ikke opstandelsen.

Samtlige danske politikere, redaktører og kommentatorer har taget skarpt afstand fra dem og kaldt dem skræmmende og afskyelige. Ja, Khaders partifælle, Elisabeth Gerner Nielsen har ligefrem anmeldt udtalelsen til politiet, da hun naturligvis mener at der må være grænser for ytringsfriheden, så den ikke kan bruges til angreb på radikale politikere. Og Khader selv? Jo, bangebuksen er gået under jorden, fordi han frygter sit og familiens liv. Så hellere leve som muldvarpe. Onde tunger - som vi er kommet i besiddelse af - har ikke undladt at udbasunere for alle måbende politikere på Christiansborg, at det skam er under jorden de radikale hører hjemme. Selv i et vaskeægte demokrati kan kulturlivet ikke blomstre uden at trolde, nisser og gnomer af alle slags arbejder for fædrelandets ve og vel i det samarbejdende folkestyres bedste ånd.

Men hvad sker der i andedammen? Udover jagten på influenzaramte fugle, forstås (den må ingensinde glemmes)? Jo, hetzen mod den unge håbefulde Akkari rejser sig til en storm der ikke er set siden amokløbet i visse muslimske lande i januar og februar. Og det netop mod denne højtestimerede mand der lige har været i Bahrain for med sin store veltalenhed, ægte Muhammed-hengivenhed og sande fædrelandskærlighed at overtale konferencens deltagere til at stoppe boykotten af danske varer. Ganske vist blev deltagerne ikke overbeviste, men det skyldes ikke Akkaris manglende overbevisningskraft - for den er uovertruffen - men derimod deltagernes ufattelige logik der forhindrer dem i at se at boykotten mod danske varer ikke blot som tilsigtet rammer et fuldstændigt uskyldigt dansk erhvervsliv, men også utilsigtet skyldige danske muslimer som bogstaveligt får den danske kærlighed at føle.

Det er gået så vidt, at vor fremmeste religionsforvansker fra Sydjysk Universitet, den kendte stand-up-komiker Tim Jensen (Gud bevare ham), i et helt uventet nøgternt øjeblik har måttet erkende, at sagen uundgåeligt vil bidrage yderligere til mistænkeliggørelsen af imamerne i befolkningen og i visse politiske kredse. Det er jo rystende at en så begavet mand kan få sig selv til på denne måde at mistænkeliggøre hele den danske befolkning og ikke mindst den jævne mands parti. Men dér er vi havnet. (Allah være lovet! Han vil os det godt. Det er os selv der ikke forstår hans uransagelige veje.)Men, altså, sagen er kommet fuldstændigt ud af proportioner, for alle ser - overlagt og med slet skjulte motiver - fuldstændigt bort fra Ahmed Akkaris uforlignelige humor. Til medierne forklarer han venligt, men yderst skånsomt for danske øren (muslimer tager altid skyldigt hensyn til danskernes religiøse følelser), at han ofte har hørt lignende spøgefulde bemærkninger fra mange forskellige sider. Han beklager dybt at hans udtalelse, som udelukkende var fremsat som en spøg, er blevet taget for alvor. - Jamen, så er der ikke noget at komme efter, som statsministeren plejer van at sige. Akkari mistænkes gudhjælpeos ikke i bare et eneste lille ubevogtet øjeblik for at være i besiddelse af humoristisk sans - og det skyldes ene og alene at han udsættes for konstante personangreb i medierne. Han er simpelthen - uden mindste grund eller foranledning - blevet syndebuk for hele den islamofobiske danske befolknings uforståelige afsky for ekstremisme og terrorisme.

Men som bekendt kan selv islamofobister gøre skarn uret.

Som en der i årevis har fulgt den unge mand lige så nøje som PET, kan jeg bedyre, at Ahmed Akkari (Fred være med denne ekstremt fanatiske mand) i virkeligheden er et varmt og hjerteligt menneske med en veludviklet humor og en sand kærlighed til dansk kultur. Det er ikkuns satans værste yngel der kan få over deres forhærdede hjerter og beskidte tunger at beskylde ham for manglende humor.

Det fremgår med al ønskelig tydelighed af forfatteren Max Frisch's latterlige teaterstykke 'Biedermann og Brandstifterne' at humor og terror er lige så tæt forbundne som humor og religion. Hvem glemmer måske nogensinde den dybe tragikomik der ligger i den berømte scene hvor den velmenende og godtroende bedsteborger Biedermann giver sine tændstikker til sine to overnattende gæster der har fyldt hans loftsetage med benzintromler og lunter. Det er et ubetaleligt vidnesbyrd om tilværelsens allerstørste komik. Ja, vi er her helt inde ved essensen af den menneskelige eksistens.

Sandheden må derfor holdes fast i kort snor: Der kan efter Ahmed Akkaris afsløring af sit sande ansigt ikke længere rejses nogen tvivl om at muslimer har humor. Akkari er simpelthen en pryd for humoren, ligesom han er en pryd for islam. Bedre forsvar for profeten Muhammed (Fred være med ham) gives ikke, ja, kan end ikke tænkes, end humoren fra Ahmed Akkari (Fred være med ham).

Deres ærbødige

Jens VrængmosePS! Redaktionen beklager dybt, at vor medarbejder Jens Vrængmose igen lader sine udgydelser flyde ud over Jernesalts papir- og sagesløse spalter, men da han truede med at opfordre herboende unavngivne fanatiske fjender af ytringsfriheden til at tage affære med de til deres skumle formål så velegnede midler som missilraketter og atombomber, valgte vi - under bevidnet protest - at udlevere ham nøglerne til vor ellers så ærbare computer. Men vi fralægger os ansvaret for hans beskidte indlæg - og beder læserne betragte det som en spøg. Generelt gælder desuden - ser vi os desværre på grund af sagens ramme alvor nødsaget til at tilføje - at læsere der ikke forstår humor, bør forlade web-stedet skyndsomst (og eventuelt søge psykologhjælp), da det ellers kan gå dem endnu værre end os (hvilket på ingen måde må forstås som en trussel).

Jan JernewiczHenvisninger:

Øvrige udgydelser af  Jens Vrængmose

Artikel om  Terroristhumor
Artikel om  Religion, humor og tragedie

Artikler om  humor
Artikler om  Muhammed-sagenTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  


utils postfix clean
utils postfix normal