Jernesalt
Dynamisk komplementær helhedsrealisme
Samfund Eksistens Sekularisering Coronakrisen E-Bøger
SAMFUND
 
EKSISTENS
 
SEKULARISERING
 
2019-FILOSOFIEN
 
ESSAYS
RETORIK
ONTOLOGI
VIRKELIGHED
ENFOLDIG TALE
SKIDT OG KANEL
REDAKTION
PROGRAM
INTRODUKTION
INSPIRATORER
OVERSIGTER
EMNEINDEX
PERSONINDEX
LINKS
E-MAIL
 
utils prefix normal Forside    Oversigter    Redaktion    At læse Jernesalt    Sendemand    Vrangsiden    Kontakt   
 
JERNESALT - Holland

ARTIKEL FRA JERNESALT - 20.10.02.


Hollands regering må gå af

Som forudset af de fleste iagttagere kunne den hollandske regering der blev dannet efter det noget kaotiske valg i juni måned som en koalition mellem de konservative kristdemokrater (CDA) og Pim Fortuyns Liste (LPM) ikke holde mange måneder.

Pim Fortuyn var blevet myrdet på åben gade midt under valgkampen af en gal dyreværnstilhænger, og hans parti fik udelukkende sit gennembrud i kraft af den udbredte sympati med denne karismatiske politiker. Men det viste sig hurtigt, at partiets valgte politikere var så tilfældigt udpegede, at der ikke var nogensomhelst sandsynlighed for deres indbyrdes sammenhold efter valget eller den nødvendige samarbejdsvilje med regeringspartneren. Resultatet blev - som i tilfældet med Mogens Glistrups og Fremskridtspartiets valgsejr herhjemme i 1973 - at partiet blev splittet i indbyrdes kævl mellem folk der ikke forstod samarbejdets kunst eller kompromissets nødvendighed i praktisk politik.

Den udslaggivende uenighed i partiet drejede sig om EU's udvidelse, hvor den ene part sagde blankt nej og dermed tvang finansministeren til at trække sig ud af regeringen.

Valg er udskrevet til december måned og kan meget vel decimere Pim Fortuyns Liste, styrke kristdemokraterne og give de i juni slagne socialdemokrater et pænt comeback.

Problemet med regeringens afgang og valgets udskrivning ligger først og fremmest i forholdet til forhandlingerne om EU's udvidelse, og det hertil hørende EU-topmøde i København til december, men den hollandske regering har nu lovet EU og det nuværende formandskab under Anders Fogh Rasmussens ledelse, at Holland ikke vil blokere for en udvidelse, men sørge for en parlamentarisk godkendelse af den. Og derved bliver det formentlig.     (20.10.02.)

Læs også artiklen om  Mordet på en karismatikerTil toppen   Til forsiden   PrintVersion  


utils postfix clean
utils postfix normal