utils prefix normal JERNESALT - islamtrusselpiak

ARTIKEL FRA JERNESALT - 19.2.10.


Pia Kjærsgaard truet på livet af fremmedelementer

Københavns Politi måtte i går torsdag gribe til anholdelse af fem personer af somalisk herkomst som var mistænkt for at stå bag nye dødstrusler mod Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard. Fire af de anholdte blev senere løsladt, da beviserne mod dem ikke var stærke nok til varetægtsfængsling, men sigtelserne mod dem opretholdes.

Den femte blandt de anholdte var en 37-årig selvlært imam der underviser i den somaliske moske i Københavns Nordvestkvarter og som af moderate somaliere beskyldes for at radikalisere børn og unge. Han kendes i forvejen af Politiets Efterretningstjeneste. Kilder i Østafrika har tidligere til pressen oplyst at han er kendt som en 'reaktionær skriftklog' med tæt kontakt til den somaliske terrororganisation Hisbul Islam, der igen har tætte forbindelser til en anden somalisk terrororganisation al-Shabaab. Og det var netop denne organisation der skal have rekrutteret den forlængst fængslede dansk-somalier som for nylig overfaldt bladtegneren Kurt Westergaard i hans hjem i Viby.

Ved ransagningen i imamens hjem på Østerbro fandt politiet nogle falske 500-kronesedler - og dette var tilstrækkeligt til at opretholde en varetægtsfængsling af manden, for det viser jo under alle omstændigheder ulovlige forhold - og peger på ulovlig pengeindsamling til ulovlige organisationer.Dødstrusler mod danske politikere er ikke ualmindelige i vore dages meget etnisk blandede samfund med en relativt stor andel af unge indvandrere der ikke er integreret, men føler sig som fremmede og derfor er lette at radikalisere til fjender af det sekulære, danske demokrati. Og heldigvis følger politiet så godt med i hvad der sker i disse radikaliserede miljøer at det som regel kan slå til inden det går galt. Men i Westergaards tilfælde nytårsdag var det som bekendt lige ved at ende rivende galt - jv Terror mod humor og sekularisering  (5.1.10.)

Dødstrusler af denne art er altid meget ubehagelige for de personer de går ud over. De bliver følgelig taget meget alvorlige af politiet, så alvorlige at flere politikere herhjemme i dag har livvagter døgnet rundt, det gælder naturligvis også Pia Kjærsgaard. Der er trods alt en vis forskel mellem uspecificerede trusler der fx fremsendes via sms eller mail og så klart specificerede dødstrusler. De første er overvejende led i en tilsvining af politiske modstandere som i sig selv er et dybt udemokratisk misbrug af ytringsfriheden og udtryk for en total og meget beklagelig mangel på evne til at tolerere andres synspunkter. Men dødstruslerne går et skridt videre - og synker helt ned til det niveau hvor terroristerne befinder sig og hvor man kun regner med et effektivt våben mod andres synspunkter: udryddelsen.Det er derfor værd at notere at samtlige demokratiske partier og samtlige folketingsmedlemmer er fuldstændigt enige i fordømmelsen af den nye dødstrussel mod Pia Kjærsgaard - uanset på hvilket fløj de befinder sig og hvad de iøvrigt måtte mene om Pia Kjærsgaard og hendes synspunkter. Nogle har udover fordømmelsen sagt at de var rystede over den nye trussel. Men det må være udslag af manglende evne til at finde ord for fordømmelsen. For i realiteten er dødstruslerne ikke særligt overraskende, når man tager i betragtning at de kommer fra folk der ikke blot er desintegrerede i vort samfund, men som hader det ind i deres inderste hjerte.

Det er næppe sjovt at være somalier i Danmark lige for tiden, dertil har der på det sidste været lidt for mange meget alvorlige sager med desintegrerede somalier der har vendt sig mod vor samfundsorden og vor politiske kultur. Og ret skal være ret: der er ingen grund til grov generalisation i dette tilfælde. Flertallet af somaliske indvandrere er formodentlig som flertallet af andre indvandrere moderate mennesker, der muligvis kan føle sig fremmede her i landet, men som dog accepterer retsordenen og den civile orden. Det er kun et fåtal der bliver radikaliserede - og som ender i decideret had til samfundet og demokratiet.Men ulykken er desværre at det er udefra kommende eller udefra inspirede fanatikere der gennem målrettet undervisning og vejledning prøver at vildlede ikke-integrerede unge muslimer til radikalisme. Derfor er der fortsat brug for at følge al lyssky kommunikation og planlægning nøje og konstant, men samtidig prøve at forhindre mere eller mindre utilpassede unge muslimer i at blive ofre for de falske vejledere. Og dette er kolossalt svært, fordi der er så få kontaktflader til dem. Deres forældre véd som regel slet ikke hvad de unge mennesker foretager sig. Og de har åbenbart ingen indflydelse på hvem der hverves som imamer og vejledere i moskéerne. Lærere, pædagoger, socialrådgivere og konsulenter i danske institutioner gør et pænt stykke arbejde for integrationen, men heller ikke de får heldet med sig hvis hadet mod Danmark, demokratiet og sekulariseringen først slår rod i de unge.

Fra officiel dansk side - regering, folketing, politi, efterretningstjeneste, sociale myndigheder m.m. - må alle naturligvis uden vaklen fastholde demokratiet og retssystemet og altså kæmpe for både ytringsfriheden, den personlige sikkerhed og retssikkerheden. Men man bør også se i øjnene at der er deciderede fremmedelementer i landet der ikke ønsker samarbejde eller integration, men tværtimod har en dagsorden der hedder undergravning, død og ødelæggelse.

Det er tragisk at det er kommet så vidt i et gammel demokrati som Danmark der gennem de sidste 50-60 år oven i købet har udviklet sig til et rigt velfærdssamfund. For det trues reelt af de ødelæggende fremmedelementer, der ikke tager konsekvensen af deres fremmegørelse og forlader landet, men bliver hængende for at bekæmpe og undergrave det - i de fleste tilfælde sikkert også med dansk bistandhjælp i lommen! Vi er jo gode her i landet - og ikke så lidt naive.

Men fremmedelementer i et sekulariseret og demokratisk velfærdssamfund er og bliver fremmedelementer. De er ikke blot uønskede, de er en trussel mod samfundet - og skal betragtes og behandles som trusler.

Jan JernewiczHenvisninger:

Links til:

Dansk Folkeparti
PET (Politiets Efterretnings Tjeneste)
Københavns politiRelevante artikler på Jernesalt:

Terror mod humor og sekularisering  (5.1.10.)
Terrortruslen mod Danmark stadig en realitet  (28.10.09.)
Danmark er blevet en central fjende for islamistiske terrorister  (3.6.08.)
Mohammad truer norsk ytringsfrihed  (16.2.10.)
Gert Wilders filmangreb på islam  (31.3.08.)
Islam en religion uden humor  (2.3.08.)Oversigt over artikler om MuhammedsagenMordtruslen mod Muhammedtegner genopfrisker modsætningerne  (13.2.08.)
Terroristerne iblandt os  (21.9.07.)
Vigtig dom over Said Mansour for tilskyndelse til vold og terror   (13.4.07.)
Hvorfor terrorisme?  om de sociale, politiske, religiøse og psykologiske grunde (20.2.07.)
Terrortruslen i Danmark og 11. september   (11.09.06.)

Europa - religiøs slagmark igen?  (16.3.08.)
De muslimske undergravere af demokratiet
- og de nyttige idioter blandt danskerne
  (20.2.08.)
Mordtruslen mod Muhammedtegner genopfrisker modsætningerne  (13.2.08.)
Islam - en trussel?

Islamofobi - angst for islam, islamisme eller terrorisme?  (14.5.06.)
Front mod islamismen  (4.3.06.)

Religion, humor og tragedie  (19.02.06.)
Islam: Den arabiske fanatisme suspenderer fornuften effektivt
- og blokerer dermed sekulariseringen
  (29.1.06.)
Islam: Muslimerne må gøre op med al islamisk absolutisme  (7.12.05.)
Islam: Reform af islam kræver opgør med absolutismen  (21.11.05.)
Islam: Alt det besvær med islam  (7.9.05.)Artikler om Danmark
Artikler om Terorismen
Artikler om Samfund
Artikler om Eksistens
Artikler om Religion
Artikler om SekulariseringAt læse Jernesalt
Introduktion til Jernesalts filosofi
Komplementaritetssynspunktet
Helhedsrealismen
De psykiske grundprocesser
Konsistens-etikkenTil toppen   Til forsiden   PrintVersion   Tip en ven  


utils postfix clean
utils postfix normal